Ако обичате бира, сценарият ви е добре познат: влизате

...
  Ако обичате бира, сценарият ви е добре познат: влизате
Коментари Харесай

Защо от бирата ни се ходи до тоалетна?

 

Ако обичате бира, сюжетът ви е добре прочут: влизате в бара, поръчвате си бира и я консумирате с другари. След това си поръчвате още и още… И настава моментът, когато би трябвало да напуснете компанията и да отидете до тоалетната.

И тогава стартира същинският спринт: в този момент ще тичате до „ едното място “ на всеки 15-20 минути, макар че от първото ви посещаване е минал едвам половин час. Защо се случва по този начин?

Оказва се, че алкохолът задържа производството на хормон аргинин вазопресин, прочут също като антидиуретичен хормон, или АДХ. АДХ се създава от хипоталамуса и неговата задача е да се резервира водата в организма.

Той се свързва с бъбреците и оказва помощ за това урината да е по-концентрирана, освен това размерът ú да понижава. Всяка халба бира освен прибавя в организма ви половин литър течност, само че и блокира нервните канали, помагащи на АДХ да откри контакт с бъбреците.

И бъбреците стартират да работят на цялостни обороти, произвеждайки по-малко съсредоточена урина и изкарвайи непотребната течност от организма. Това ни принуждава непрекъснато да бягаме по маршрута „ маса-тоалетна “.

Особено в компанията на другари пиете няколко литра бира – нещо, което в никакъв случай не се случва с пиенето на вода примерно. И всяка нова течност би трябвало да се излее на открито, с цел да освободи място за още една… бира.

Освен това, газираните алкохолни питиета като бирата и шампанското раздразват вашия пикочен мехур и в следствие наподобява по-пълен.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР